Skip to main content
Unknown Component
civid: 5f74f731e1d91547d61722bc
name: plugins_common_social_share (widget)

ALTERHAUG OG INDERBERG HYLLER LARS NORÉN

Register

ALTERHAUG OG INDERBERG HYLLER LARS NORÉN

Tirsdag 7. mai hyller vi en av Nordens største dramatikere, Lars Norén i Teatergata. Norges ledende baryton- og sopransaxofonist, John Pål Inderberg, og like briljante bassnestor Bjørn Alterhaug byr på cool jazz med kjente navn som Chet Baker, Gerry Mulligan, Lee Kontitz og Lenny Tristano på spillelista. 

Konserten skjer i forbindelse med forestillingen Natten. Kaos. Stillheten. på Hovedscenen – basert på hotelltrilogien av Lars Norén.

Opplev Lars Norén på Hovedscenen
Lars Norén er en av Nordens største dramatikere. Han gikk bort i 2021, 76 år gammel. I likhet med August Strindberg plasserer Norén familielivet på scenen. Forestillingen Natten. Kaos. Stillheten. er en sammenveving av hans berømte hotelltrilogi om oppveksten på familiehotellet med far, mor og to brødre. Kjærlighet, hat, håp og familiær galskap flettes sammen i en sterk og morsom forestilling tonesatt av musikk fra Noréns egen ungdomstid, jazz fra sent 50- og 60-tall. 

Verdensbegivenhet
Siden dramaene er selvbiografiske og i sum utgjør en sammenhengende historie er det naturlig å vise dem kronologisk. Det er et ambisiøst prosjekt, noe tekst er strøket, men essensen i stoffet står igjen.

Eirik Stubø
Det er regissør Eirik Stubø gir et sterkt helaftens portrett av det som har blitt et nytt adjektiv i det nordiske vokabularet: «Norén-familien». Stubø var en nær venn av Norén og kjenner bedre enn de fleste Noréns humor og vidd. Legg til poesien, de sylskarpe replikkvekslingene og stjernelaget Janne Kokkin, Trond-Ove Skrødal, Jo Saberniak og Paal Herman Ims, så blir kvelden med Norén blir uforglemmelig.

Velkommen!

Last Updated: 02/21/2024

Source: Hva skjer kalender

Your recently viewed pages