TRAVEL ALERT! Important information about the Coronavirus situation in Norway
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trøndelag TRONDHEIM

Dreiehelg for viderekomne

  • Bynesveien
  • +47 91911021
  • April 24, 2021 - April 25, 2021
  •  /  Price 3700,-
  • (2 Upcoming Dates)
Overview

Dreiekurs for viderekomne

lørdag 24.4 og søndag 25.4 fra 10-16 begge dager


Dette helgekurset er for alle som har erfaring med dreiing. Kanskje du har tatt ett dreiekurs, jobbet litt for deg selv og har lyst å ta det et hakk videre? Du kan sentrere leira på skiva og dreie kopper og mindre skåler? Men større emner i leira er utenfor komfortsonen din? Da er dette kurset riktig for deg:)


Kurset er ledet av pottemakeren Edith Serine Thomasson. Hun er en dyktig keramikker og jobber med både porselensleire og steingodsleire. Hun har eget verksted og utsalg på Sverresborg Folkemuseum. Mer informasjon om Edith finner dere på pottemaker.no.


Kurset har fokus på teknikker for å dreie fat og eventuelt skåler med litt størrelse. Hovedfokuset på lørdagen vil være teknisk. Hvordan sentrere en større klump med leire og utforme en skål eller fat med hensyn til leirens egenvekt. God dreieteknikk for å hindre sprekker i bunn på fat og praktiske tips for å få jevn tykkelse og høyde.


På søndagen er det trimming som står for tur. Alle gjenstandene dere har laget blir trimmet og satt til tørk.

De brennes cirka 1 - 2 uker etter kurset. Dere kan velge om dere vil glasere selv på åpent verksted etter kurset eller om jeg skal glasere for dere. Mer informasjon om det på kurset.

Kursdeltakerne er selv ansvarlig for å håndtere verktøy og utstyr på en forsvarlig måte. Alle vasker utstyret og arbeidsplassen de bruker.


For å bli kjent med verkstedet, dreieskivene og leira vi bruker kan dere booke 2 timer gratis dreiing på åpent verksted i forveien av kurset. Dette gjelder uka før kurset. Alt dere dreier på disse to timene skal i bøtta- leira vil blir resirkulert.

Dette er et helgekurs som varer i 12 timer. Lørdag og søndag fra 10-16. I tillegg er det avsatt 2 timer for glasering og evl. 2 timer dreiing i forveien på åpent verksted.


Kursavgiften ligger på 3700kr og inkludere alt av materiell, brenning og glasering. Det er plass til 6 deltaker på kurset. Minst antall deltakere er 4.

Korona:

Vi holder avstand på verkstedet og bruker munnbind. Vi vasker hendene ofte.
Skulle Trondheim kommune innstramme smittevernstiltakene slik at kurset ikke kan gjennomføres så refunderes kursavgiften. Er deltakeren blitt syk eller pålagt karantene på kort varsel (i underkant av 7 dager før kursstart) refunderes kun halvparten- med mindre vi finner en ny kursdeltaker.

Påmelding via kursguiden:

https://www.kursguiden.no/kurs/Keramikkurs/Dreiehelg-for-viderekomne/

Mer info:
Franzklammer.no

  • Last Updated: 03/22/2021
  • Source: Hva skjer kalender
Dates

Sat, April 24, 2021 10:00 AM 4:00 PM

Sun, April 25, 2021 4:00 PM

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Dreiehelg for viderekomne
Your Recently Viewed Pages