Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Dynamic Variation:
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trondheim TRONDHEIM

Jonas Eika - Nordisk råds litteraturpris 2019

  • Kongens gate 2 Trondheim 7011
  • +47 94786106
  • January 22, 2020
  •  /  7:00 PM
  •  /  Price 150,- / 75,-
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Det danske stjerneskuddet kommer til Litteraturhuset! Det vakte stor oppmerksomhet da det nylig ble kjent at den unge forfatteren har blitt tidenes yngste vinner av Nordisk råds litteraturpris. Takketalen valgte han å bruke til å beskylde Danmarks statsminister – som satt på fremste rad – for å føre en rasistisk politikk. Og prispengene skal han gi bort – eller «omfordele», som han selv foretrekker å kalle det – til kampen for å få stoppet de danske «utreisesentrene», hvor avviste asylsøkere blir internert i påvente av frivillig eller tvangsmessig retur.

Til tross for at han bare har to bøker på samvittigheten, er Jonas Eika Rasmussen (f.1991) allerede i ferd med å etablere seg i det øverste sjiktet av nordiske forfatterstemmer. Også som forfatter og som samfunnskritiker omtales han som uforutsigbar og nyskapende, i sitt forfatterskap leder han stadig leseren inn på nye og uventede veier.

I 2015 debuterte han med romanen «Lageret Huset Marie». I fjor utkom novellesamlinga «Efter solen», som han fikk Nordisk råds litteraturpris for. I sin begrunnelse anførte juryen for Nordisk råds litteraturpris at Eika har «har overrasket og begeistret juryen med sitt globale perspektiv, sitt sanselige og bildesterke språk og sin evne til å tale inn i samtidens politiske utfordringer uten at man på noen måte føler seg dirigert til et bestemt sted».

22. januar kan du møte ham i samtale med forfatter Bendik Sandnes Vada på Litteraturhuset i Trondheim.

Velkommen!

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.

Foto: Lil B. Wachmann / Forlaget Basilisk

  • Last Updated: 01/14/2020
  • Source: Trondheim Events
Dates

Wed, January 22, 2020 7:00 PM 9:00 PM

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Jonas Eika - Nordisk råds litteraturpris 2019
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad