Skip to main content
Unknown Component
civid: 5f74f731e1d91547d61722bc
name: plugins_common_social_share (widget)

Musikalfabrikken: Romi og Julie // Olavshallen

Register

- En musikal om kjærlighet, vennskap, dans, og lengsel i Trondheim


«Romi og Julie» er en helt ny musikal, satt i et ungdomsmiljø i dagens Trondheim. Vi møter to gjenger som er i krig med hverandre: Sørsida mot østbyen. Drabantby mot det urbane. Tiller mot Buran.


Julie har nettopp motvillig flyttet fra Oslo til Tiller og sliter med å finne seg til rette i en ny by. For pappa og lillebror går dette irriterende lett. Samtidig må Julie manøvrere på ny skole blant en haug tiendeklassinger og den alltid like forebyggende læreren. Romi bor på Buran med strenge foreldre og lillebror Rajan. Hun er kjæreste med Kent, den ubestridte lederen av Burangjengen, som er et par år eldre. Romi sjonglerer ulike identiteter. Hjemme er hun en flink jente med et stort dansetalent. I gjengen er hun den tøffe dama til lederen, han som ofrer alt for østbyen. Til tross for dette finner Romi fra østbyen og Julie fra sørsida hverandre - gjennom felles lidenskap for dans. Det skaper kaos for flere enn dem.


Denne nyskrevne musikalen er lydlagt med kjent trøndersk musikk, som spenner fra det lokale og urbane, via typisk bygdefest, til de største norske hitsene. Vi får blant annet oppleve nyskrevne norske versjoner av låter fra Difference og Stage Dolls, unike tolkninger fra katalogen til Tre Små Kinesere, DumDum Boys og Åge Aleksandersen. Storslagne dance battles akkompagneres av ny og gammel trøndersk hip hop og rapmusikk.


Forestillingen kan beskrives som en eksplosjon av dans og ungdomsliv i samtidens Trondheim til lyden av Tidenes Trønderske Mixtape.

Manus og idé: Bjørn Tore Grøtte og Klaus Sonstad, Regi: Thorunn Wikdahl, Koreografi: Sarah Kitson, Musikalsk ansvarlig: Ola Wist Holmen, Scenograf: Marie Steen Löwendahl. Og over 500 aktører fra Musikalfabrikken


Ekstern arrangør: Musikalfabrikken AS


Last Updated: 11/21/2023

Source: Hva skjer kalender

Your recently viewed pages