Skip to main content
Unknown Component
civid: 5f74f731e1d91547d61722bc
name: plugins_common_social_share (widget)

New Jordal Swingers - 50 år // Olavshallen

Register
New Jordal Singers markerer 50 år med avskjedsturné og konserter rundt om i landet.

Bandet platedebuterte i 1974 med albumet «Hold On!» som også gikk inn på listene i Danmark og som ble starten på flere tiår med plateutgivelser og heftig turnering særlig i Norge, men også i Danmark. Bandet som mange har kalt «En institusjon i norsk musikkliv» er grundig profilert i Eigil Bergs kritikerroste bok «I musikkens tjeneste» fra 2023, en bok som allerede er ute i sitt andre opplag.

NJS har for lengst passert 4.000 konserter og en halv million solgte plater, og det var Casino Steel som uttalte «Det finnes utkantstrøk i Norge som bare kongen og New Jordal Swingers har besøkt!» Bandet har spilt flere ganger med rockens viktigste stilskapere som Chuck Berry, Scotty Moore, James Burton og D.J. Fontana, og i 2015 ble da også NJS innlemmet i Rock-A-Billy Hall Of Fame i Jackson, Tennessee.

Her hjemme åpnet NJS Oslo Konserthus, Grieghallen i Bergen og Drammenshallen, og det var Dagsavisen som etter NJS’ siste album kunne konstatere at bandet er «den eneste rockegruppa som fortsatt kan konkurrere med Motorpsycho om norgesrekorden for flest studioalbum …»

Blant NJS’ mange originalhits finner vi titler som «Railroad Man», «Turn On To The Music», «Helpless girl», «Free And Easy», «Tornerose», «Før lyset brenner ned», «Speilet» og «Belfast Cowboy». «Mama’s Got The Blues» toppet Europatoppen, «Rock Machine» ble kåret til tidenes Norsktoppfavoritt 23 år etter utgivelsen, og tittellåta til filmsuksessen «1958» ble en av bandets aller største selgere.

I jubileumsåret har Christer Falck bedt Eigil Berg oppdatere katalogen med ekstra spor for framtidige utgivelser på Falck Records, og også Universal planlegger å oppdatere NJS’ hitsamling digitalt.

Under avskjedsturnéen stiller bandet med blåserrekke og vil gi et tverrsnitt av NJSrepertoaret opp gjennom åra, det hele ispedd en solid dose tradisjonell og klassisk «God gammal rock and roll», en tittel som også føyer seg pent inn rekka med NJS-hits.

Etter nå 50 år i en turbulent bransje kan ingen rokke ved New Jordal Swingers’ posisjon som Norges lengstlevende og sammenhengende aktive rock’n’roll-band, «survivors» i ordets rette forstand.

Ekstern arrangør: Dora 3

Last Updated: 02/04/2024

Source: Hva skjer kalender

Your recently viewed pages