Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Dynamic Variation:
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trondheim TRONDHEIM

NTNU Kveld: Nye og drastiske klimaløsninger?

  • Dokkparken 4 Trondheim 7481
  • January 22, 2020
  •  /  7:00 PM
  •  /  Price Gratis
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Siste utvei – nye og drastiske klimaløsninger?

Klimavitenskapen er klar – dramatiske kutt i utslipp må til for å holde temperaturen på jorda innenfor trygge rammer. Samtidig viser resultatene fra klimatoppmøtene at verdens ledere i dag ikke er villige til å foreta de nødvendige omleggingene som sikrer en trygg framtid for kommende generasjoner.

• Kan vi kjøpe oss tid gjennom teknologi som griper inn i klimasystemet på jorda?
• Kan vi oppnå negative utslipp ved storskala bruk av biokull for karbonfangst i jorda i landbruket?
• Kan vi ved kunstige vulkanutbrudd slippe ut små partikler til atmosfæren som reflekterer mer av sollyset tilbake til verdensrommet?
• Hva innebærer slike løsninger, og hvordan kan vi få dem til?


Kveldens foredragsholdere har studert nye og drastiske klimaløsninger som kan bli nødvendige fremover:

• Helene Muri tok sin doktorgrad i atmosfærisk fysikk ved Universitetet i Oxford og arbeider ved NTNUs Program for industriell økologi. Hun forsker på klima og miljøaspekter av utslipp blant annet fra skipsfart, negative utslippsteknologier og ‘solar geoengineering’.

Siden det blir krevende å redusere klimagassutslippene for å begrense den globale oppvarmingen tilstrekkelig, vurderer forskere også ulike ekstremtiltak. Solar geoengineering er et eksempel på dette. Hensikten er å minke energien som jorda tar opp, ved å reflektere mer sollys bort fra jorda og atmosfæren. Dette vil øke varmeutstrålingen fra jorda og gi en avkjølende effekt. Et mulig tiltak er kunstige vulkanutbrudd, som slipper ut små partikler til atmosfæren for å reflektere mer sollys eller å påvirke skydannelsen.

• Pia Piroschka Otte har mastergrad i utviklingsstudier og en doktorgrad i statsvitenskap fra NTNU. Hun jobber som seniorforsker på RURALIS og har en bistilling ved NTNU Bærekraft. Hun forsker blant annet på mulighetene for karbonfangst ved bruk av biokull og alternativ finansiering av praktiske klimatiltak i landbruket, hvor befolkningen kan bidra.

Klimaforskningen viser at folk ofte ikke bryr seg om klimaet, siden effektene er langt fra oss i tid og rom. Undersøkelser viser at mange norske bønder ikke vet hva biokull og andre klimatiltak er, og at de er kostbare og det derfor trengs nye finansieringsmodeller. Hvordan kan vi skape personlig engasjement for slike løsninger i vårt eget nærmiljø?

Velkommen til NTNU Kveld på Dokkhuset, Solsiden, onsdag 22. januar kl. 19.
Arrangør: NTNU Vitenskapsmuseet og Kommunikasjonsavdelingen i samarbeid med NTNU Bærekraft.
Det vil bli anledning til å stille spørsmål fra publikum.
Åpen kafe med muligheter til å kjøpe mat og drikke fra kl.16.

Vi gjør oppmerksom på at arrangementet blir tatt opp for TV og streamet live. Det fotograferes for dokumentasjon og markedsføring.

Foto: Søderholm-Steen, Trøndelag Reiseliv

  • Last Updated: 01/14/2020
  • Source: Trondheim Events
Dates

Wed, January 22, 2020 7:00 PM 9:00 PM

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
NTNU Kveld: Nye og drastiske klimaløsninger?
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad