Skip to main content
Unknown Component
civid: 5f74f731e1d91547d61722bc
name: plugins_common_social_share (widget)

Omvisning og miniforedrag i magasinene: Hva er en art?

Register

Vi åpner opp vår utrolige verden og inviterer deg til en eksklusiv omvisning med miniforedrag i våre naturhistoriske samlinger av planter, insekter og virvelløse dyr.
 
Dannelse og utdøelse av arter er en nøkkel for å forstå livets utvikling på jorda. For mennesket var utryddelsen av dinosaurene en viktig hendelse: Det markerte starten på pattedyrene utvikling, som menneskeslekten Homo er den del av. Lenge fantes det mange arter i denne slekten som levde sammen – og paret seg med hverandre. Sistnevnte gjør at de fleste mennesker i dag har mellom 1 og 4 prosent neandertaler-DNA.  
 
I tre miniforedrag gir våre forskere deg konkrete eksempel og går i dybden på hvordan artsdannelse, hybridisering og utdøing påvirker artsmangfoldet vi har rundt oss.

Dine guider inn i det “det aller helligste” er:
Fiskebiolog Jan Grimsrud Davidsen: Tam og vill: Hvorfor er det så problematisk at oppdrettslaks og villaks blander seg?
Botaniker Kristine Bakke Westegaard: Hvordan blir en art til? Et dykk ned i sildrenes kompliserte slektstre.
Insektforsker Frode Ødegaard: Gullvepsen – en kryptisk og blendende vakker art.

Målgruppe: Voksne 
Oppmøte ved inngangen til Vitenskapsmuseet. Det er begrenset antall billetter så vi oppfordrer til forhåndskjøp av billetter.
Varighet ca 1 time og 15 minutter. Omvisningen er dessverre ikke tilrettelagt for mennesker med funksjonsnedsettelse (for eksempel rullestol).

Last Updated: 03/18/2024

Source: Hva skjer kalender

Your recently viewed pages