Skip to main content
Unknown Component
civid: 5f74f731e1d91547d61722bc
name: plugins_common_social_share (widget)

Rune Christiansen - hvordan kunst blir til i møtet med annen kunst

Register
I april ga forfatter Rune Christiansen ut sin andre essaybok "Betydningsfulle detaljer". Litteraturhuset har denne kvelden invitert Christiansen til en samtale om hvordan kunst blir til i møtet med annen kunst.

Siden debuten i 1986 har Rune Christiansen skrevet en rekke romaner og diktsamlinger. I 2002 utga han boken "Om morgenen den 25. februar 1848", en samling med essays og notater. I Christiansens andre essaybok skriver han om Strindbergs "Spöksonaten", om kvinnene som definerte kriminallitteraturens gullalder, om de franske forfatterne Alain Robbe-Grillet, Claude Simon og Michel Butor, om Jules Vernes roman fra Telemark, om japanske Kobo Abes uutgrunnelige roman "Kvinnen i sanden". Han skriver også om film – om Ingmar Bergmans komedier, om hvordan lesbisk kjærlighet har blitt fremstillt i filmhistorien og om hvordan den franske filmskaperen Éric Rohmer har påvirket ham som forfatter.

Opplev Rune Christiansen på Litteraturhuset i samtale med Ståle Rainer Strøm Finke, professor ved institutt for filosofi og religionsvitenskap ved NTNU.

Sted: Sellanraa
Tidspunkt: 17. september kl. 19
Inngang: 150/100

Portrettfoto: Baard Henriksen/Forlaget Oktober

Last Updated: 06/11/2024

Source: Hva skjer kalender

Your recently viewed pages