TRAVEL ALERT! Important information about the Coronavirus situation in Norway
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Dynamic Variation:
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trøndelag TRONDHEIM

The Last Detail

  • Kjøpmannsgata 48
  • May 27, 2020 - May 31, 2020
  •  /  Price 90,- / 60,-
  • (3 Upcoming Dates)
Overview

Ons 27.05 kl 20.00 - Fre 29.05 kl 20.30 - Søn 31.05 kl 20.00

NB! Les våre smittevernregler på cinemateket-trondheim.no. Alle visninger har begrenset kapasitet og kun seter med 1 meters mellomrom.

The Last Detail (Hal Ashby, USA 1973)
1t44m - Engelsk tale, utekstet - Aldersgrense 15 år

Jack Nicholson i en av sine beste roller, i en av de fineste, morsomste og mest velspilte 70-tallsfilmene.

Jack Nicholson var et hett navn tidlig på 70-tallet etter Easy Rider. Han tok selv initiativet til The Last Detail, som var så grov i språket at produksjonsselskapet Colombia først nektet å lansere den i USA. Men det var før Nicholson fikk prisen for beste mannlige hovedrolle i Cannes for en skuespillerprestasjon som var med på å definere hans mange rebelske karakterer i senere filmer.

Han har selv beskrevet dette som sin beste rolle og likte dårlig at den bare innbrakte ham en nominasjon til Oscar. Men filmen har mange kvaliteter i tillegg til hovedrolleinnehaveren. Den er en slags tragisk dramakomedie, full av vindskeiv sosialrealisme og besk samfunnskritikk. En brautende og slibrig marinefilm som samtidig er bittert «antimarine». En morsom roadmovie og buddyfilm i opprør mot alle undertrykkende, urettferdige systemer, men uten retning på opprøret. Resultatet er blitt en sterk film om tapt uskyld.

De to marinesoldatene Buddusky (Nicholson) og Mulhall (Young) har fått i oppdrag å frakte en ung soldat til fengselet. Den 18 år gamle Meadows (Quaid) er dømt til 8 års fengsel for å ha rappet førti dollar fra en innsamlingsbøsse. Meadows skal tas for å statuere et eksempel. På veien blir de tre godt kjent, og vi får ta del i den indre konflikten de to fangevokterne opplever. De vet at gutten aldri kan vinne en kamp mot systemet og urettferdigheten, og bestemmer seg for å gi den unge fangen en smak på den friheten han snart må gi fra seg.

  • Last Updated: 05/20/2020
  • Source: Trondheim Events
Dates

Wed, May 27, 2020 8:00 PM 9:45 PM

Fri, May 29, 2020 10:15 PM

Sun, May 31, 2020 9:45 PM

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
The Last Detail
Your Recently Viewed Pages