Skip to main content
Unknown Component
civid: 5f74f731e1d91547d61722bc
name: plugins_common_social_share (widget)

Vømmøl Spellmannslag 50 år // Olavshallen

Register

Vømmøl Spellmannslag gjenoppstår tidsnok til å feire 50 årsjubileum, og i Trondheim blir det storslagen Vømmøl Spellmannslag jubileumskonsert i Olavshallen torsdag 23 MAI, 2024. (I tillegg blir det en helaftens jubileumsfest på Tapperiet i lag med Vømlingan dagen etter.)

Vømmøl har blitt et begrep og et eget univers, synonymt med fengende folk/rock-viser med en stor gjennomslagskraft og et sterkt engasjement i kampen mot urett og undertrykking, og Vømmøl står like sterkt den dag i dag 50 år etter.

Vømmøl kommune i Vømmøldalen lever sitt liv i Hans Rotmo sin imaginære verden, og alle unge, middelaldrende og gamle fans lytter og lever seg inn i Vømmøldalen, og i Hans’ sine levende skildringer. Vømmøl sangene er en del av Trøndelags frodige festkultur, og vil aldri gi slipp på den trønderske lytter, ja til og med mange skaptrøndere lytter til Vømmøllåtene. Stadig nye fans kommer til, og det arrangeres Vømmølfester. Mannen bak alle sangene, Hans Rotmo, mener at mye av grunnen til at Vømmøl har overlevd, er den bevisste bruken av humor. Som han selv sier: «Vømmøl gir folk kraft til å kjempe, kjempe med humør.»

Det blir gjenhør med gamle klassikere som Høvlerivisa, Førarkortet, Itjnå som kjem tå seg sjøl, Hammarfossens Brus og Fjøsvisa og mange flere. Men også nye viser fra det nye albumet «Vømmøl Kommune» som slippes i Mai 2024 – alt i velkjent vømmølstil. Det blir lurk, det blir fart og det blir mye godt humør.

Historien viser at Vømmøl var blant landets mest populære band midt på 70 tallet, og gikk til nr 1 på VG lista så sent som i 1996, med samlealbumet «Vømmølmusikken», som innholdt bandets mest populære låter fra de tre først platene.

Nå kommer det nytt albumet godt timet til jubileumsfeiring – «Vømmøl kommune» slippes i MAI.

Last Updated: 11/21/2023

Source: Hva skjer kalender

Your recently viewed pages