Norway is opening up! Get the latest travel information
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Northern Norway Nordland BODØ

Camp Saltstraumen Elvegård

  • straumøyaveien 70, SALTSTRAUMEN
  • +47 91525901
  •  /  km From You
Overview

Camp Saltstraumen Elvegård ligger ved selve Saltstraumen, verdens sterkeste malstraum. Her kan du overnatte i hytter eller i din bobil/campingvogn. Ønsker du å benytte telt er det også mulig. Campingplassen ligger stille og rolig omgivelser.

Camp Saltstraumen Elvegård ligger ved verdens sterkeste malstraum  Saltstraumen.  Her kan du overnatte i stille og rolige omgivelser.  Saltstraumen er også et fint utgangspunkt om du ønsker å ta turer til Bodø, Kjerringøy eller Gildeskål i sør.  

Camp Saltstraumen tilbyr overnatting i små og store hytter.  De minste enhetene er uten vann, mens de største er romslige og har alle fasiliteter. 

Det er godt med plass for bobil og campingvogn. Her er det også muligheter for telt.  

På campingplassen er det en kiosk og enkel matservering. Det er 700 meter til nærmeste butikk.  

Saltstraumen - verdens sterkeste tidevannsstrøm.

Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannsstrøm, oppstår hver 6. time ved at vannmasser (saltvann) på nær 400 mill m3 passerer i en hastighet på opp til 20 knop gjennom det 3 km lange og 150 m brede sundet mellom Saltfjorden og Skjerstadfjorden.

Samtidig dannes strømvirvler (kjeler) som kan bli opp til 10 m i diameter med en dybde på 4-5 m. Tidevannet er månens krefter som virker her nede på jorden, derfor er det tidevannet og månefasen som bestemmer når strømmen er på sitt sterkeste. Mars er måneden med størst tidevannsforskjell og strømmen er da på sitt sterkeste, aller sterkest er den når det er fullmåne.

Saltstraumen er et verdenskjent fiskeeldorado for havfiske med rike forekomster av bl.a. sei, torsk, steinbit og kveite.

Tidspunktet for når strømmen er på sitt sterkeste varierer, se tidevanntabellen slik at du får den beste opplevelsen. 

Aktiviteter i og rund Salstraumen: 

Med utganngspunkt fra Camp Salstraumen Elvegård kan du få en aktiv og opplevelsesrik ferie.  Vandring i Børvasstindan, dykking, snorkling i Saltstraumen, havørn titting ved campingplassen eller elgsafari.  Ved Saltstraumen går det en fornminne sti som viser spor etter bosetnng 10 000 år tilbake i tid. 

 


  • Last Updated:
  • Source: Oppdal Booking
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages